USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

SIMPLE

TREENI

 

Millaista treenitaustaa valmennukseen vaaditaan?

PROVE SIMPLE Home Edition sopii ihan aloittelijasta kokeneeseen treenaajaan lajitaustasta rippumatta. Kaikkiin liikkeisiin ja valmiisiin kotitreenikokonaisuuksiin sisältyy hyvät tekniikkavideot, joista katsoa oppia.

Minulla ei ole kahvakuulaa tai jumppakuminauhoja. Voinko silti osallistua?

Joissakin harjoituksissa saatetaan käyttää apuna lisäpainoa (esim. kahvakuula tai muu lisäpaino) tai jumppakuminauhaa, mutta valikoimassa on paljon harjoituksia, joissa apuvälineitä ei tarvita. Pääsääntöisesti harjoittelukokonaisuus on kuitenkin mietitty niin, että pärjäät ja saat taatusti kehittävän harjoittelukokonaisuuden ilman lisätarvikkeita.

Mitä jos en pääse livetreenin lähetysaikaan harjoittelemaan?

Kaikki harjoitukset ovat nähtävillä myös jäljestä päin ja heti lähetyksen päätyttyä livelähetyksen linkistä. Ei siis huolta! Mikään livetreeni ei ole myöskään pakollinen, ja voit itse valita näistä parhaimmat ja sinulle sopivimmat palat! Valmennussivustolla olevat valmiit treenikokonaisuudet ovat myös käytettävissäsi aina kellonajasta riippumatta.

Vaihtuvatko treenit livelähetyksissä joka viikko? Entä valmennussivuston valmiiden treeniohjelmien vaihtuvuus?

Jokaisella viikolla mennään omalla aikataululla ja monipuolisilla sisällöillä. Live-treenit keskittyvät pääasiallisesti lihaskuntoon, lihasvoimaan ja yleiskuntoon, mutta mukana ovat vahvasti myös liikkuvuus, kehonhuolto ja kehonhallinta. Kokonaisuus on siis hyvin monipuolinen! Valmennussivustolla olevat valmiit treenikokonaisuudet vaihtuvat valmennuksen puolessa välissä.

 

Tulossa livelähetyksiin myös extrana muutamia täsmällisempiä erikoistunteja mm. spagaatiworkshopia, jotka soveltuvat nimenomaan myös niille, kenellä spagaati on vielä kaukana. Eli välillä tehdään myös muutakin kuin kehonpainoharjoittelua tai kahvakuulatreeniä, vaikka pääpaino pidetäänkin mielekkään ja kaikille taatusti soveltuvan perusharjoittelun puolella. 

RAVINTO

Vaatiiko valmennusten ruokavalio punnitsemista ja ruokavaakaa?

Ei vaadi. Valittavanasi on joko ruokavaakaa apuvälineenä hyödyntävät joustavat ruokavaliot sekä täysin ilman vaakaa kulkeva vaihtoehto. Molemmissa tapauksissa on kuitenkin ideana, että 10 viikon päätteeksi et tarvitsisi ruokavaakaa, ja matkan varrella opetellaan hiljalleen selviämään ilman tätä. 

Ovatko valmennukset dieettejä?

PROVE-valmennukset eivät tähtää painonhallintaan, mutta valmennuksen keveimmällä valmiilla ruokavaliota on mahdollista tähdätä rasvanpolttoon yksilöstä ja lähtötilanteesta riippuen. Tämä ei kuitenkaan ole tässä valmennuksessa ensisijaisena tavoitteena, mutta älä huoli. Ei ole myöskään rasvavarastojen lisääminen vaan sinua kehittävän treenin, hyvinvoinnin ja palautumisen tukeminen.

 

Sopiiko ruokavalio vegaaneille tai gluteenitonta ja maidotonta ruokavaliota noudattaville?

Kyllä sopii.

En ole varsinaisesti kiinnostunut ravinto-ohjelmasta, ja koen, että ruokapuoli on itselläni kunnossa. Hyödynkö silti valmennuksesta?

Mikäli ruokavalio-osuus ei tunnu sinusta itsellesi olennaiselta, niin voit yhtä hyvin keskittyä valmennuksessa pelkkään treenipuoleen. Vaihtuvat treeniohjelmat, livetreenilähetykset, lämmittelykokonaisuudet, kehonhuolto, lepo ja muut treenaamiseen liittyvät syventävät valmennusmateriaalit ovat valmennuksessa huomattavasti suuremmassa roolissa kuin ravintopuoli.

 

Voinko syödä koulun tai työpaikan lounasta, jos osallistun valmennukseen?

Ehdottomasti voit, ja siihen tässä valmennuksessa tähdätäänkin. Valmennuksen ideana on opettaa syömään riittävästi ja joustavasti tilanteista huolimatta ilman turhia stressejä tai joka paikassa mukana väkisin kannettavia eväsrasioita. 

Voinko syödä samaa ruokaa perheeni kanssa?

Ehdottomasti kyllä. Sinun ei tarvitse kokkailla erikseen itsellesi ruokia, vaan voit syödä sitä samaa ruokaa, jota perheesi ruokapöydässä tarjotaan.

Saako valmennuksessa herkutella?

Saa. Listalla ei ole mitään kiellettyä. Tämä ei ole tiukka dieetti tai kuuri, vaan ruokavaliolla haetaan tasapainoa ja energiaa elämään, jolla saat eväät jatkaa valmennuksen jälkeenkin.

Ohjelman kuvauksessa on, että valittavana on eri energiamäärän ruokavalioita ja myös yksi jossa mennään kokonaan ilman vaakaa? Mistä tiedän minkä ruokavalio sopii minulle, sillä en ymmärrä esim. kaloreista mitään?

Kaikki tarvittava ohjeistus löytyy valmennusmateriaaleista, joten ei hätää! Sinun ei tarvitse tietää etukäteen mitään.

Sopiiko ruokavalio myös muuhun urheiluun?

Ruokavalio sopii tueksi myös muihin lajeihin valmennuksen jälkeista aikaa ajatellen.

YLEINEN

En pääse osallistumaan valmennuksen yhteisstarttiin. Voinko silti osallistua?

Ehdottomasti voit. Yhteisstartit ovat ikäänkuin lähtölaukauksia, mutta niiden tahtiin ei tarvitse väkisin edetä. Voit aloittaa viikon tai kaksi myöhemmin, ja edetä samaa viikkojärjestystä noudattaen. Mikäli sinulla on tiedossa taukoa kesken valmennuksen, jossa sinulla ei ole mahdollista tai halua treenata, niin voit vain pitää tauon tämän viikon kohdalla, ja jatkaa palatessasi siitä mihin jäit. Valmennusmateriaalit ovat näkyvillä vielä 31.8. asti valmennuksen yhteisstartin päättymisen jälkeen, joten jos et kulje täysin yhteisessä aikataulussa, niin ei hätää. Ehdit silti suorittaa kaiken omalla rytmilläsi.

Minkä ikäisille valmennus sopii?

PROVE-valmennukset sopivat kaikenikäisille naisille, mutta valmennuksia ei suositella ensisijaisesti alle 16-vuotiaille. Alle 18-vuotiaiden tulee keskustella asiasta vanhempiensa kanssa tai osallistua yhdessä vanhemman kanssa. Kotiharjoitukset sopivat kuitenkin kaikille iästä riippumatta!

Minulla ei ole Facebookia. Voinko silti osallistua valmennukseen?

Kaikki olennainen ja kattava informaatio tulee valmennussivuston sisään. Valmennusten Facebook-ryhmät ovat lähinnä vain lisätukea ja extramotivaatiota varten. Lisäämme livelähetyksen linkin valmennussivustolle jokaista livetreeniä varten! Haastavissa tilanteissa voit ottaa myös yhteyttä sähköpostitse info@provetreeni.com

 

Minulla on merkittävästi haittaavia fyysisiä vammoja, vaivoja ja sairauksia? Voinko osallistua valmennukseen?

Osallistumista ei tällöin lähtökohtaisesti suositella. Haittaavien ja kivuliaiden vammojen ja vaivojen kohdalla suosittelen ottamaan yhteyttä fysioterapeuttiin, henkilökohtaiseen valmentajaan tai lääkäriin.

Sopiiko valmennus diabeetikoille, raskaana oleville tai imettäville?

Suosittelemme keskustelemaan asiasta lääkärisi kanssa. Raskaana oleville valmennus ei sovellu, ja raskauden jälkeen tulee olla lääkärin tai fysioterapeutin antama lupa lähteä harjoittelemaan kuormittavasti. Imettäessäsi on hyvä huomioida, että imetys voi nostaa päivittäistä energiantarvettasi, mutta lähtökohtaisesti valmennuksen ruokavaliot eivät ole erityisen niukkaenergisiä. Huomioithan tämä silti päivittäisessä energiansaannissasi.

 

Onko PROVE SIMPLE tarkoitettu vain naisille?

PROVE SIMPLE- valmennus on suunniteltu vain naisille, kuten myös muut PROVE-valmennukset. Tämän jakautumisen määrittää lähinnä ravitsemuspuoli sekä lisämateriaalien suuntautuminen, eli voit huoletta osallistua valmennukseen myös puolisosi kanssa yhdessä kotoa käsin treenaten!

Voinko maksaa ePassilla, Smartumilla tai Edenredillä?

Tällä hetkellä maksaminen on mahdollista verkkopankkimaksujen ja luottokorttien lisäksi ePassillaSmartumPaylla ja Edenredillä.  Maksutapana näissä mobiilimaksu, eli emme ota vastaan esim. seteleitä. Muut vastaavat palvelut eivät tällä hetkellä valitettavasti käy.

  • White Instagram Icon
  • White YouTube Icon

©2018 Prove Treeni - Suomi - Kaikki oikeudet pidätetään